Nyelvi akkreditációink

ALAPFOKÚ (A1-A2) KÉPZÉSI SZINTEN:

Német nyelvi képzés az alapoktól (6-16 fő), (FAT akkreditációs szám: PL-7833), óraszám: 180,

Német nyelvi képzés az alapoktól (6-12 fő), (FAT akkreditációs szám: PL-6996), óraszám: 120,

Angol nyelvi képzés az alapoktól (6-16 fő), (FAT akkreditációs szám: PL-7832), óraszám: 180,

Angol nyelvi képzés az alapoktól (6-16 fő), (FAT akkreditációs szám: PL-6995), óraszám: 120,

ALAPFOKRÓL KÖZÉPFOKRA (A1-B2) KÉPZÉSI SZINTEN:

Angol C2 1 1 021 - B2-es szint (6-16 fő), (Felnőttképzési engedélyszám: E000274/2014/C001), óraszám: 720. 

Szintfelmérés

Amennyiben képzésünk nem a teljesen kezdő szintről indul, úgy jelentkezőink írásbeli - és amennyiben a képzés specifikus követelményei előírják, úgy szóbeli - nyelvi szintfelmérőn vesznek részt. Így egyes esetekben a szintfelmérőt résztvevőink e-mailben csatoltan kapják meg, amelyet kitöltés után visszaküldenek, vagy a képzés követelményeinek megfelelően személyesen töltik ki azt képzés helyszínén és teljesítik a szóbeli feladatokat is.

Létszámok és intenzitás

Igyekszünk a jelentkezők számára legmegfelelőbb ütemezést és képzési napokat biztosítani a képzések folyamán. A kezdő szintű képzések – a maximálisan igénybe vett óraszámok függvényében – 4x30 órás vagy 4x45 órás modulokból épülnek fel, a középfokú képzések esetén 60 órás modulok szerint folyik az oktatás a megcélzott nyelvi szint eléréséhez.

Nyelvvizsgára felkészítő képzéseink esetén min. 8 óra/hét az előirányzott képzési óraszám, de ennél intenzívebb képzések lebonyolítására is lehetőséget biztosítunk a megfelelő csoportlétszámok esetén. Valamennyi nyelvi képzésünk minimumlétszáma 6 fő, egy adott nyelvi csoport maximális befogadóképessége 12-16 fő.

Helyszínek

Képzéseink többségét kihelyezett helyszínekre, döntően közoktatási intézményekbe szervezzük, esetenként felsőoktatási vagy egyéb képző intézményekben, illetve konferenciaközpontokban, művelődési házakban is tartunk tanfolyamokat. Szervezeti nyelvoktatás esetén az érintett intézmények helyszínén biztosítjuk a képzést. A helyszínek megválasztásakor mindig szem előtt tartjuk a megfelelő infrastruktúra, a nyelvoktatás-specifikus eszközök meglétét. Országszerte több mint 150 helyszínen indítottunk képzéseket mostanáig.

Minőségbiztosítás

Az egyes képzési modulok végén az oktatásra és képzési tananyagra vonatkozó elégedettségi kérdőíveket töltenek ki  résztvevők, annak biztosításaként, hogy az oktatás megfelelő keretek között és elégedettségi mértékben tudjon megvalósulni. Eddigi tapasztalataink kedvezőek, összességében 90% fölötti összhallgatói elégedettségről tudunk beszámolni, de az egyes képzések átlaga is 80% fölötti értékeket tükröz. A kérdőívekben megfogalmazott esetleges egyéb észrevételek alapján pedig igyekszünk még hatékonyabbá tenni nyelvi képzéseinket.

Együttműködő nyelvvizsgaszervezők

Referenciák

TÁMOP 2.1.2.

A 2012. decemberében induló és 2014. októberében lezárásra került TÁMOP 2.1.2. Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése című, az Európai Unió által kiemelten támogatott projekt célja volt: minimálisan 100 000 fő bevonása a kompetencia-fejlesztést célzó képzési programokba és ezen létszámból legalább 85 000 fő részére a képzés sikeres elvégzésének lehetővé tétele.

A fenti irányszámokat teljesítő projekt gazdája a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal Munkaerőpiaci Kulcskompetenciák Projektirodája volt, aki a képzésszervezés és a képzési adminisztráció céljából saját Háttérinformatikai rendszert működtetett, amelyen keresztül zajlott a jelentkezők toborzása, majd később a képzésben résztvevők tanulmányainak haladási dokumentációja is.

E projekt keretében intézményünk 2013 februárjától indított – elsősorban – 90 órás képzéseket. Összesen 172 nyelvi csoport oktatását (118 angol, 54 német) bonyolítottuk le, amelyek keretében több mint 2000 fő képzésben résztvevő tudta elmélyíteni idegen nyelvi ismereteit. Területileg, a pesti régión túl, kiemelten a Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér és Heves megyei településeken zajlott oktatásunk.

Induló képzéseink